bewaar
Boston clam chowder
Boston clam chowder
bewaar

Boston clam chowder

1 uur bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bak

mosselen

2 grote

vastkokende aardappelen

200 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

50 g

boter

150 g

gerookt ontbijtspek

2

uien

2 tenen

knoflook

150 ml

droge witte wijn

3 el

bloem

400 ml

volle melk

1 beker

slagroom

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Doe ze in een pan met 400 ml water en kook ze in 5-8 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af, schenk het vocht door een zeef en vang het op. Verwijder de dichte schelpen, deze worden niet meer gebruikt. Houd de mosselen apart tot gebruik.

2

Schil de aardappelen. Snijd ze samen met de peen in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise). Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in flinterdunne plakjes.

3

Verhit de boter in een soeppan en bak de aardappelen, peen, bleekselderij, het spek, de ui en knoflook op hoog vuur 3 min. Voeg de wijn toe en laat de groenten en aardappelen op laag vuur in 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk het kookvocht van de mosselen en de melk erbij en kook op laag vuur 40 min. tot een gebonden soep. Voeg wat heet water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de helft van de mosselen uit de schelp en voeg toe aan de soep. Voeg op het laatste moment de slagroom en de openstaande schelpen toe. Bestrooi eventueel met extra peper.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boston clam chowder

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig