bewaar
Mossel-saffraansoep
Mossel-saffraansoep
bewaar

Mossel-saffraansoep

40 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

panklare mosselen

100 ml

droge witte wijn

1 envelopje

saffraan

1 pot

visfond

2 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

3 stengels

bleekselderij

1 theelepel

gedroogde tijm

250 ml

slagroom

½ eetlepel

zachte boter

½ eetlepel

bloem

1 bakje

zeekraal

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een tik niet sluiten, weggooien. Mosselen in wijn afgedekt 6-8 min. koken tot alle schelpen openstaan. Pan regelmatig schudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In soeppan olie verwarmen en knoflook, bleekselderij en tijm 5 min. zachtjes bakken. Intussen mosselen uit schelpen halen, 12 mosselen in schelp apart houden. Mosselkookvocht zeven en indien nodig met wijn aanvullen tot 400 ml. Visfond en kookvocht met saffraan in soeppan doen en aan de kook brengen. Met staafmixer tot gladde soep pureren. Slagroom erdoor roeren. In kom boter en bloem mengen (= beurre manié) en in vlokjes aan soep toevoegen. Soep al roerend laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Mosselen zonder schelp erdoor roeren. Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met mosselen in de schelp en zeekraal.