bewaar
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
bewaar

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

40 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

3 tenen

knoflook

1 grote

ui

25 g

risottorijst

2 theelepels

paprikapoeder

1 envelopje

saffraan

2 theelepels

gedroogde tijm

1

sinaasappel

50 ml

pastis (slijter)

1 pot

visfond

12

sint-jakobsschelpen

2 eetlepels

verse peterselieblad

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken. Dep intussen de St.-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete grillpan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep hem in warme borden en leg de St.-Jakobsschelpen erin. Garneer met de peterselie.