bewaar
St. Jakobsschelpen met haricots verts
St. Jakobsschelpen met haricots verts
bewaar

St. Jakobsschelpen met haricots verts

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sint-jakobsschelpen

100 g

haricots verts

1

citroen

4 el

olijfolie

1 el

roze peperkorrels

Aan de slag

1

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.

2

Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.

3

Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbak­laag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.

4

Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.

tip

algemeenDeze vijf ingrediënten staan garant voor een feestelijk, makkelijk te bereiden voorgerecht.

algemeenEen fris en crispy voorafje. Zet daar een zinnenprikkelende, opwekkende, knisperende Sauvignon Blanc bij. Een zilte Muscadet de Sèvre et Maine kan ook.