Gegrilde st-jakobsschelpen

315 kcal

20 min. bereiden

3.7/5

(33)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer


2012 nr. 04 - 125 jaar Albert Heijn

Aan de slag

  1. Rasp de gember. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de gember en knoflook 3 min.

  2. Pureer ondertussen de kokosmelk en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Doe met de vissaus bij de gember en knoflook in de wok en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in de wok en voeg sap naar smaak toe. Zet het vuur uit.

  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de schelpen met 2 el olie en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op een platte schaal of verdeel de schelpen over kommetjes. Schenk de saus erover. Verdeel de rest van de koriander erover.

  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde st-jakobsschelpen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig