bewaar
Sint-jakobsschelpen en courgette
Sint-jakobsschelpen en courgette
bewaar

Sint-jakobsschelpen en courgette

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

rode peper

2 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

sojasaus

3 el

oestersaus

6 el

olijfolie

1 zak

sint-jakobsschelpen

1 bakje

koriander

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2

Snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de gember, knoflook, sojasaus, oestersaus en olie.

3

Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om met de stukken courgette aan de satéprikkers. Schenk de saus erover en dek af tot gebruik.

4

Gril de spiesen in 3-4 min. gaar. Keer regelmatig. U kunt ze ook 3 min. in een grillpan bakken. Bestrooi met de koriander. Lekker met noedelsalade en broccoli.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:52 min.