bewaar
Loempia met sint-jakobsschelpen
Loempia met sint-jakobsschelpen
bewaar

Loempia met sint-jakobsschelpen

40 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

oestersaus

1 el

droge sherry

3 cm

verse gember

2 el

sojasaus

1 el

citroensap

¼

rode peper

500 ml

zonnebloemolie

1 zak

sint-jakobsschelpen

2 tenen

knoflook

½

winterpeen

100 g

Chinese kool

1 zakje

bosuitjes

1 el

maizena

1 pak

filodeeg

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Roer een dipsaus van de oestersaus, de sherry, een derde van de gember, 1 el sojasaus, 1 el water, het citroensap en de peper. Verhit een wok en laat deze goed heet worden. Voeg 3 el olie toe en roerbak de stukjes sint-jakobsschelp, de knoflook, de rest van de gember en peen 30 seconden. Voeg de kool en de bosui toe en bak nog 1 minuut. Roer om met de rest van de sojasaus, schep uit de wok en laat afkoelen. Roer de maizena glad met 2 el water. Leg 1 vel filodeeg met een punt naar beneden. Bestrijk de randen met de maizenapasta. Schep 2 el vulling op de onderste hoek. Rol een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia naar boven dicht. Plak vast met de maizena. Herhaal dit met het overige deeg. Verhit de rest van de olie in de wok, totdat hij bijna begint te roken. Frituur 2 à 3 loempia's per keer 3 minuten, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus.