bewaar
Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler
Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler
bewaar

Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler

Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler.

25 min. bereiden
289waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

200 ml

droge witte wijn

½ el

citroensap

300 g

geraspte gruyère

300 g

geraspte emmentaler

1 el

maizena

2 el

kirsch

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • caquelon

Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler.

Aan de slag

1

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten de binnenkant van de fonduepan in.

2

Verwarm de wijn en het citroensap in de fonduepan op laag vuur tegen de kook aan. Roer met een houten lepel de geraspte gruyère en emmentaler in delen erdoor tot alle kaas gesmolten is.

3

Meng de maizena met de kirsch. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue en laat de fondue op middelhoog vuur al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.

combinatietipLekker met knapperig stokbrood.

algemeenIn plaats van een caquelon kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier: de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.