bewaar
Kaasfondue met groenten en stokbrood
Kaasfondue met groenten en stokbrood
bewaar

Kaasfondue met groenten en stokbrood

Vanavond op het menu: kaasfondue! Mét vier soorten kaas, onweerstaanbaar lekker dus.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

stoomaardappelmix

400

kastanjechampignon

1 el

arachideolie

1

kleine bloemkool

300 g

geschrapte worteltjes

160 g

emmentaler

200 g

Zaanlander jong belegen 48+ kaas

90 g

Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+

1

meergranenstokbrood

1 teen

knoflook

200 ml

droge witte wijn

150 g

geraspte gruyère

1 el

citroensap

1 el

maizena

2 el

kirsch

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan

Vanavond op het menu: kaasfondue! Mét vier soorten kaas, onweerstaanbaar lekker dus.

Aan de slag

1

Halveer grote aardappelen en kook in 12 min. gaar. Halveer de champignons, verhit de olie in een koekenpan en bak 6 min. op hoog vuur.

2

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en halveer de worteltjes in de breedte. Rasp de Emmentaler en Zaanlander en verkruimel de blauwe kaas. Snijd het stokbrood in plakjes.

3

Halveer de knoflook en wrijf de fondue-pan of gietijzeren pan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig in ca. 8 min. smelten.

4

Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, aardappeltjes en het brood.

variatietipLiever zonder alcohol? Vervang de wijn door water of bouillon en de kirsch door diksap appel.

algemeenSnijd de overige Zaanlander in blokjes, en serveer met een cornichon bij de borrel.