Zaan­se kaas­fon­due

De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst!

(3) waardeer
hoofdgerecht De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst! 6 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes. Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.
  2. Rasp ondertussen alle kaas. Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.
  3. Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.
  4. Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zaanse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zaan­se kaas­fon­due

1
1
  • 280 g Veluwse rookworsten fijn

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes.

2
2
  • 800 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool

Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.

3
3
  • 200 g Zaanlander oud 48+
  • 200 g Zaanlander jong belegen 48+ kaas
  • 200 g Zaanlander jong 48+

Rasp ondertussen alle kaas.

4
4
  • 350 g snoepgroentemix

Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes.

5
5
  • 2 stronken witlof
  • 1 vers rustiek stokbrood wit

Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.

6
6
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in.

7
7
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap

Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.

8
8
  • 1 el maizena
  • 2 el kirsch

Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue.

9
9

Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.