bewaar
Hollandse kaasfondue
Hollandse kaasfondue
bewaar

Hollandse kaasfondue

Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door water en voeg daar 2 el diksap aan toe.

30 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

trostomaten

1 teen

knoflook

1 el

maizena

400 ml

droge witte wijn

1 el

citroensap

400 g

Kernhem 60+ kaas

400 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • caquelon

Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door water en voeg daar 2 el diksap aan toe.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon (kaasfonduepan) ermee in. Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel. Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook. Voeg het citroensap toe. Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue. Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met peper.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.