bewaar
Hollandse kaasfondue met drie soorten kaas & bacon
Hollandse kaasfondue met drie soorten kaas & bacon
bewaar

Hollandse kaasfondue met drie soorten kaas & bacon

De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra.

30 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Hollandse gatenkaas

100 g

Goudse belegen kaas 48+

300 g

belegen Hollandse geitenkaas

100 g

bacon

1 teen

knoflook

350 ml

droge witte wijn

1 tl

citroensap

1 el

maizena

2 el

kraanwater

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

1

Frans afbakstokbrood

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan

De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra.

Aan de slag

1

Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.

2

Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook. Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.

4

Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit. Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

5

Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue.

combinatietipLekker met een groene salade met komkommer.