Kaas­fon­due met wal­no­ten

(20) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen met de rest van de wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  2. Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

Tip:

Het beste resultaat bereikt u als de kaas op kamertemperatuur is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kaasfondue met walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­fon­due met wal­no­ten

1
1
  • 400 g Hollandse gatenkaas

Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.

2
2
  • 400 ml droge witte wijn
  • 150 g verse roomkaas

In fonduepan de wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen.

3
3
  • 150 g geraspte belegen kaas

Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is.

4
4
  • 1 el maizena

Maizena oplossen in de wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is.

5
5
  • 50 g walnoten
  • 2 el walnotenolie
  • 25 g verse bieslook

Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

6
6

Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.