bewaar
Kaasfondue met paddestoelen
Kaasfondue met paddestoelen
bewaar

Kaasfondue met paddestoelen

30 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gemengde paddestoelen

25 g

roomboter

1 teentje

knoflook

1 tl

gedroogde oregano

300 ml

droge witte wijn

300 g

geraspte kaas

300 g

geraspte extra belegen kaas

2 el

maizena

3 el

cognac

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Aan de slag

Paddestoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In fonduepan boter verhitten en paddestoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper. Paddestoelen op bord scheppen. Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met cognac (of witte wijn). Maizenapapje en gebakken paddestoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig tl citroensap toevoegen, voor betere binding. Fonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend groenten en brood aan fonduevork prikken en in kaasfondue dippen.

algemeenLekker om te dippen: ¿ kort gebakken (kastanje)champignons ¿ rauwe of beetgare stukjes bleekselderij ¿ partjes peer of appel ¿ in de schil gestoomde krieltjes ¿ stukjes rode of gele paprika ¿ voorgekookte ravioli ¿ stukjes bruinbrood.

algemeenDeze kaasfondue wordt extra lekker met wat grofgehakte hazelnoten of walnoten erdoor. Rooster deze eerst kort in een droge koekenpan, dan komt de notensmaak beter tot zijn recht.