Kaasfondue met paddestoelen

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
83
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g extra belegen kaas
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 125 g kastanjechampignons (in plakjes)
- 2 el olijfolie
- 1 el maizena
- 300 ml droge witte wijn
- 150 g geraspte belegen kaas
- 3 el olijfolie extra vierge met truffelaroma
- versgemalen zwarte peper
- 1 tl gedroogde tijm
Keukenspullen
- kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan sjalotten en champignons 3 min. zachtjes bakken in olijfolie. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2 el water, maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Truffelolie erdoor roeren en fondue pittig op smaak brengen met zout, peper en tijm. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - blokjes landelijk brood (bijv. pain de campagne) - stukjes bleekselderij - reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel - repen gele of rode paprika - cherrytomaatjes - gebakken plakken courgette.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten