Kaasfondue met walnoten

hoofdgerecht
4 personen
3
40
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g Hollandse gatenkaas
- 500 ml cider (Chevalier de Blanche)
- 150 g verse roomkaas naturel
- 150 g geraspte belegen kaas
- 1 el maizena
- 50 g walnoten (grofgehakt)
- 2 el walnotenolie
- 1 zakje verse bieslook ((25 g), fijngeknipt)
Keukenspullen
- kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml droge witte wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in rest van wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 68 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten