bewaar
Kaasfondue met walnoten
Kaasfondue met walnoten
bewaar

Kaasfondue met walnoten

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Hollandse gatenkaas

500 ml

cider

150 g

verse roomkaas naturel

150 g

geraspte belegen kaas

1 el

maizena

50 g

walnoten

2 el

walnotenolie

1 zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

  • fonduevorken

Aan de slag

1

Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml droge witte wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in rest van wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).