bewaar
Kaasfondue met Leidse kaas
Kaasfondue met Leidse kaas
bewaar

Kaasfondue met Leidse kaas

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

belegen kaas

300 ml

droge witte wijn

1 teentje

knoflook

1 el

maizena

3 el

jonge jenever

½ zakje

verse bieslook

1

bruin stokbrood

Dit heb je nodig

  • caquelon (kaasfonduepan)

Aan de slag

In fonduepan wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen. Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maïzenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.

algemeenGebruik een vers stokbrood of bak thuis een meergranen- of boulognestokbrood af. Zet behalve brood ook schaaltjes met beetgare groenten op tafel om in de fondue te dopen. Denk aan broccoliroosjes, plakken winterwortel, stukken bleekselderij, minimaïskolfjes, groene-aspergetips.