bewaar
Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost
Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost
bewaar

Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

20 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

300 g

Leerdammer kaas

300 g

belegen boerenkaas

1 teen

knoflook

300 ml

droge witte wijn

2 el

maizena

3 el

slagroom

2 el

platte peterselie

2 el

bieslook

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, caquelon (kaasfonduepan)

Aan de slag

Rasp de kaas grof met de keukenmachine. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Breng de wijn of bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer de geraspte kaas met een houten lepel in gedeelten om. Net zolang tot alle kaas gesmolten is. Roer de maizena los met slagroom. Schep vervolgens het maizenamengsel door de gesmolten kaas. Laat het nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met de kruiden, nootmuskaat en de peper en zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel. Prik afwisselend stukjes groenten of brood aan je (fondue)vork en dip in de kaasfondue.

tip

algemeenLekker om in de kaasfondue te dippen: in de schil gekookte krieltjes, rauwe broccoli of bloemkool roosjes, bleekselderij of komkommer, halve (kastanje)champignons en cherry tomaten.

algemeenGebruik de rest van de peterselie en bieslook in een tomatensoep.