bewaar
Hollandse kaasfondue met rauwkost
Hollandse kaasfondue met rauwkost
bewaar

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

15 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Leerdammer kaas

300 g

belegen boerenkaas

1 teen

knoflook

300 ml

groentebouillontablet

2 el

maizena

3 el

jonge jenever

1 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

Aan de slag

1

Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.

2

Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.

serveertipOm te dippen: blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauw of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.