bewaar
Hollandse kaasfondue met groente en brood
Hollandse kaasfondue met groente en brood
bewaar

Hollandse kaasfondue met groente en brood

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

extra belegen boerenkaas

100 g

Twijfelaar 50+ kaas

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

500 ml

witte wijn

5 tenen

knoflook

200 g

spruiten

200 g

ongesneden snijbonen

200 g

radijs

1

rode paprika

300 g

geschrapte worteltjes

1

vers stokbrood

½ tl

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Aan de slag

1

Rasp de 2 soorten kaas. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur in enkele minuten gaar worden (roux). Voeg de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook. Voeg als de wittewijnsaus gebonden is alle geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven. Laat de kaas op laag vuur smelten. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Verwijder het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook de spruitjes in 8 min. en de snij bonen in 5 min. beetgaar. Maak ondertussen de radijsjes schoon.Ver wijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen. Doe met de spruitjes, snijbonen en worteltjes in bakjes. Doe het brood in een schaal. Voeg de nootmuskaat toe aan de kaasfondue. Zet de caquelon op de warmhouder en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

tip

combinatietipDe kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.