Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

Kaasfondue alleen in de winter? Echt niet! Serveer 'm eens met lentegroenten en je weet wel beter.

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht Kaasfondue alleen in de winter? Echt niet! Serveer 'm eens met lentegroenten en je weet wel beter. 4 personen
2 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de 2 soorten kaas. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Maak de bleekselderij schoon en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verdeel de gesneden groenten en de worteltjes over aparte kommetjes. Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Verhit de wijn in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is. Breng op smaak met de nootmuskaat. Snijd het stokbrood in stukjes. Zet de kaasfonduepan op de brander op tafel en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

combinatietip:

De kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 980 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 39  g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkaasfondue met lentegroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

1
1
  • 300 g oude boerenkaas 48+
  • 300 g jong belegen boerenkaas 48+
  • 1 bosje radijs
  • ½ stengel bleekselderij

Rasp de 2 soorten kaas. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Maak de bleekselderij schoon en snijd in schuine stukken van 3 cm.

2
2
  • 1 bloemkool
  • 300 g Parijse worteltjes

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verdeel de gesneden groenten en de worteltjes over aparte kommetjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 350 ml droge witte wijn

Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Verhit de wijn in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.

4
4
  • 1½ el maizena
  • 2 el water

Voeg de kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is.

5
5
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Breng op smaak met de nootmuskaat.

6
6
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd het stokbrood in stukjes. Zet de kaasfonduepan op de brander op tafel en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

combinatietip:

De kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.