Een­per­soons­kaas­fon­due

Kaasfondue voor 1, graag! Ongeveer 10 min. werk en heel de avond genieten.

(0) waardeer
hoofdgerecht Kaasfondue voor 1, graag! Ongeveer 10 min. werk en heel de avond genieten. 1 personen

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kleine steelpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de boerenkaas grof. Wrijf een kleine steelpan in met de snijkant van de knoflook. Doe ⅔ van de wijn in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook. Voeg de kaas toe en roer tot een samenhangend mengsel.
  2. Meng de maizena met de rest van de wijn. Voeg toe aan de fondue en roer tot een dikke gebonden kaasfondue ontstaat. Dit duurt ca. 3 min. Voeg naar smaak de nootmuskaat en wat versgemalen peper toe. Serveer de kaasfondue direct met de speltbol en snoepgroente.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Eenpersoonskaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons­kaas­fon­due

1
1
  • 100 g boerenkaas extra belegen 48+
  • ½ teen knoflook

Rasp de boerenkaas grof. Wrijf een kleine steelpan in met de snijkant van de knoflook.

2
2
  • 50 ml droge witte wijn

Doe de wijn in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook.

3
3

Voeg de kaas toe en roer tot een samenhangend mengsel.

4
4
  • ½ el maizena
  • 25 ml droge witte wijn

Meng de maizena met de rest van de wijn. Voeg toe aan de fondue en roer tot een dikke gebonden kaasfondue ontstaat. Dit duurt ca. 3 min.

5
5
  • ¼ tl gedroogde nootmuskaat

Voeg naar smaak de nootmuskaat en wat versgemalen peper toe.

6
6
  • 1 luxe speltbol
  • 150 g snoepgroente wortel & bleekselderij

Serveer de kaasfondue direct met de speltbol en snoepgroente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.