bewaar
Zwitserse kaasfondue
Zwitserse kaasfondue
bewaar

Zwitserse kaasfondue

Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.

20 min. bereiden
302waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

Zwitserse Gruyère

300 g

emmentaler

1 teen

knoflook

250 ml

droge witte wijn

1 el

citroensap

1 el

maizena

2 el

kirsch

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • rasp

  • kaasfonduepan

Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.

Aan de slag

1

Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.

2

Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

tip

bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.