bewaar
Kaasfondue met zachte geitenkaas
Kaasfondue met zachte geitenkaas
bewaar

Kaasfondue met zachte geitenkaas

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

droge witte wijn

300 g

zachte geitenkaas

2 zakjes

gemalen jonge kaas

2 el

sherry

2 el

maizena

½ zakje

verse bieslook

1

bruin stokbrood

2 bakjes

cherry tomaten

Dit heb je nodig

  • caquelon

Aan de slag

In fonduepan witte wijn verwarmen. Geitenkaas in stukjes snijden. Geitenkaas en jonge kaas in warme wijn laten smelten (wijn niet laten koken). Sherry met maizena tot papje roeren en door gesmolten kaas roeren. Goed roeren tot gladde kaasfondue ontstaat. Fondue met peper op smaak brengen. Bieslook fijnknippen en over fondue strooien. Kaasfondue aan tafel warmhouden op rechaud. Stokbrood in stukjes snijden. Aan tafel broodstukjes en tomaatjes in kaasfondue dopen. Lekker met gemengde salade en vinaigrette.

algemeenIn plaats van een caquelon (kaasfonduepan) kunt u ook een steelpan met dikke bodem gebruiken.