bewaar
Kaassoep met sherry en koriander
Kaassoep met sherry en koriander
bewaar

Kaassoep met sherry en koriander

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Zaanlander kaas licht pikant

25 g

boter

1

ui

25 g

bloem

100 ml

droge sherry

500 ml

kippenbouillon

1 eetlepel

citroensap

2 eetlepels

krokant gebakken uitjes

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

Korstjes eraf snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In soeppan boter verhitten en ui 3 min. fruiten. Bloem over ui strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Sherry toevoegen en blijven roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen. Scheut voor scheut kippenbouillon in pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Kaas in soep laten smelten. Citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Soep op smaak brengen met peper en in vier kommen scheppen. Garneren met gebakken uitjes en koriander.

algemeenDe kippenbouillon geeft de soep extra smaak. Uiteraard kan de kaassoep ook vegetarisch bereid worden, met tuinkruidenbouillon.