bewaar
Romige waterkerssoep
Romige waterkerssoep
bewaar

Romige waterkerssoep

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

waterkers

25 g

boter

1

aardappel

1 teentje

knoflook

1

komkommer

100 ml

droge sherry

125 ml

crème fraîche

750 ml

kippenbouillon

1 kleine

gerookte kipfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Grove stelen van waterkers plukken, beetje waterkers apart houden voor garnering. In (soep)pan boter smelten. Aardappel en knoflook 2 min. zachtjes bakken. Waterkers en komkommer toevoegen en 1 min. meebakken. Afblussen met sherry. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 15 min. op laag vuur laten koken. Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen. Kipfilet met plukje waterkers in soep leggen.

algemeenRucola-sla smaakt net als waterkers lekker pittig en peperig en is dus een prima alternatief. Ook met spinazie kan deze soep bereid worden, de smaak is dan echter wat milder.