Romige waterkerssoep
Romige waterkerssoep
bewaar
bewaar

Romige waterkerssoep

30 min. bereiden
18waarderingen

Aan de slag

1

Grove stelen van waterkers plukken, beetje waterkers apart houden voor garnering. In (soep)pan boter smelten. Aardappel en knoflook 2 min. zachtjes bakken. Waterkers en komkommer toevoegen en 1 min. meebakken. Afblussen met sherry. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 15 min. op laag vuur laten koken. Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen. Kipfilet met plukje waterkers in soep leggen.

algemeenRucola-sla smaakt net als waterkers lekker pittig en peperig en is dus een prima alternatief. Ook met spinazie kan deze soep bereid worden, de smaak is dan echter wat milder.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige waterkerssoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig