Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes

235 kcal

20 min. bereiden

3.3/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


2006 nr. 05 - Leve de lente!

Aan de slag

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Pureer de kipfilet in de keukenmachine met het limoensap, de limoenschil, kwark, maizena en 2 el olie tot een smeuïg mengsel. Draai er met vochtige handen 20 soepballetjes van. Verwarm 2 el olie in een soeppan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de waterkers en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 3-5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Voeg de kipballetjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

  • algemeenIn plaats van waterkers kun je ook rucolasla gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig