bewaar
Waterkerssoep
Waterkerssoep
bewaar

Waterkerssoep

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

eieren

1 eetlepel

olijfolie

1

sjalot

200 g

aardappel

2 zakken

waterkers

500 ml

kippenbouillon

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitten en sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren. Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eieren laten schrikken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen. Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met (Boulogne) stokbrood.

algemeenMaak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.

algemeenMaak 'm anders: vervang de waterkers door verse spinazie.