Waterkerssoep

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 200 g aardappel (geschild en in blokjes)
- 2 zakken waterkers (a 75 g)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- nootmuskaat
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitten en sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren. Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eieren laten schrikken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen. Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met (Boulogne) stokbrood.
Tip:
Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Tip:
Maak 'm anders: vervang de waterkers door verse spinazie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 18 g
- vet 14 g