bewaar
Koude komkommersoep met blauwaderkaas
Koude komkommersoep met blauwaderkaas
bewaar

Koude komkommersoep met blauwaderkaas

10 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

75 g

waterkers

1

bosui

½ liter

koude kippenbouillon

100 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Komkommer in stukken snijden. Van waterkers 4 mooie takjes apart leggen voor garnering. In keukenmachine komkommer, bosui en rest van waterkers pureren. Bouillon erdoor mengen en soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Komkommersoep in borden scheppen. In midden bergje van kaas maken en garneren met takje waterkers. Serveren met crostini.

algemeenVervang de waterkers eens door rucola en maak in het midden een bergje van verkruimelde kaas en reepjes witlof.