bewaar
Koude yoghurtsoep
Koude yoghurtsoep
bewaar

Koude yoghurtsoep

20 min. bereiden
2 uur wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

1 el

olie

1 tl

gemalen komijn (djinten)

2 tl

tuinkruidenbouillonpoeder

700 ml

volle yoghurt

½ zakje

verse munt

50 g

amandelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Komkommers in keukenmachine pureren. In koekenpan olie verhitten, komijn kort bakken tot geur vrijkomt. Bouillonpoeder en 100 ml water erbij schenken. Komijnbouillon, yoghurt en munt door komkommerpuree doen. Soep met zout en peper op smaak brengen en in koelkast in minstens 2 uur door en door koud laten worden. Amandelen in droge koekenpan lichtbruin roosteren en voor serveren over soep strooien.