bewaar
Boterslasoep met waterkers
Boterslasoep met waterkers
bewaar

Boterslasoep met waterkers

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

aardappels

25 g

boter

1

ui

1 zak

botersla

1 zak

waterkers

750 ml

kippenbouillon

100 g

Ardenner kiprollade

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat de sla en waterkers al omscheppend slinken. Maal wat peper boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes kiprollade. Garneer met de takjes waterkers.