bewaar
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
bewaar

Kippensoep met aspergepunten en waterkers

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

kipfilet

1

eiwit

½ eetlepel

sesamolie

100 g

groene aspergetips

1 liter

kippenbouillon

1 eetlepel

droge sherry

2 eetlepels

sojasaus

3

bosuitjes

75 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen. Kipmengsel 5 minuten laten staan. Aspergepunten halveren. In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren. Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken. Kipmengsel toevoegen. Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt. Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Waterkers erdoor roeren.