bewaar
Noedelsoep met shii-takes
Noedelsoep met shii-takes
bewaar

Noedelsoep met shii-takes

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kippenbouillon

1 bakje

shii-takes

200 g

snijbonen

3 eetlepels

lichte sojasaus

2 eetlepels

medium dry sherry

3

bosuitjes

100 g

panklare spinazie

1 zakje

woknoedels

1 eetlepel

sesamolie

Aan de slag

Bouillon aan de kook brengen. Shii-takes schoonvegen, steeltjes afbreken en met mes kruis in hoedje van paddestoelen kerven. Snijbonen schuin in stukken van ca. 2 cm breed snijden, zodat ruitjes ontstaan. Bouillon flink op smaak brengen met sojasaus, sherry, zout en peper. Snijbonen 2 min. zachtjes meekoken in bouillon. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en nog 2 min. verwarmen. Laatste min. spinazie in bouillon laten slinken. Noedels over vier grote kommen of diepe borden verdelen. Bouillon en groenten erop scheppen. In elke kom wat sesamolie druppelen.

algemeenStraight to wok-noedels lijken het meeste op de karakteristieke, dikke Japanse udonnoedels. Ze zijn al voorgekookt, dus kunnen zo in de soep. Als alternatief kunt u brede eiermie nemen. Kook deze volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en spoel de mie in een vergiet goed af met koud water, zodat het niet aan elkaar plakt.