Noedelsoep met shii-takes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 bakje shii-takes (paddestoelen, 100 g)
- 200 g snijbonen
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 3 bosuitjes (in schuine stukjes)
- 100 g panklare spinazie (zak a 300 g)
- 1 zakje woknoedels (straight to wok-noodles, 2 pakjes a 150 g)
- 1 eetlepel sesamolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bouillon aan de kook brengen. Shii-takes schoonvegen, steeltjes afbreken en met mes kruis in hoedje van paddestoelen kerven. Snijbonen schuin in stukken van ca. 2 cm breed snijden, zodat ruitjes ontstaan. Bouillon flink op smaak brengen met sojasaus, sherry, zout en peper. Snijbonen 2 min. zachtjes meekoken in bouillon. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en nog 2 min. verwarmen. Laatste min. spinazie in bouillon laten slinken. Noedels over vier grote kommen of diepe borden verdelen. Bouillon en groenten erop scheppen. In elke kom wat sesamolie druppelen.
Tip:
Straight to wok-noedels lijken het meeste op de karakteristieke, dikke Japanse udonnoedels. Ze zijn al voorgekookt, dus kunnen zo in de soep. Als alternatief kunt u brede eiermie nemen. Kook deze volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en spoel de mie in een vergiet goed af met koud water, zodat het niet aan elkaar plakt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 31 g
- vet 5 g