bewaar
Noedelsoep met shii-takes
Noedelsoep met shii-takes
bewaar

Noedelsoep met shii-takes

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kippenbouillon

1 bakje

shii-takes

200 g

snijbonen

3 eetlepels

lichte sojasaus

2 eetlepels

medium dry sherry

3

bosuitjes

100 g

panklare spinazie

1 zakje

woknoedels

1 eetlepel

sesamolie

Aan de slag

Bouillon aan de kook brengen. Shii-takes schoonvegen, steeltjes afbreken en met mes kruis in hoedje van paddestoelen kerven. Snijbonen schuin in stukken van ca. 2 cm breed snijden, zodat ruitjes ontstaan. Bouillon flink op smaak brengen met sojasaus, sherry, zout en peper. Snijbonen 2 min. zachtjes meekoken in bouillon. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en nog 2 min. verwarmen. Laatste min. spinazie in bouillon laten slinken. Noedels over vier grote kommen of diepe borden verdelen. Bouillon en groenten erop scheppen. In elke kom wat sesamolie druppelen.

tip

algemeenStraight to wok-noedels lijken het meeste op de karakteristieke, dikke Japanse udonnoedels. Ze zijn al voorgekookt, dus kunnen zo in de soep. Als alternatief kunt u brede eiermie nemen. Kook deze volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en spoel de mie in een vergiet goed af met koud water, zodat het niet aan elkaar plakt.