bewaar
Pekingsoep
Pekingsoep
bewaar

Pekingsoep

20 min. bereiden
20 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

lichte sojasaus

1 eetlepel

droge sherry

1 eetlepel

sesamolie

1 theelepel

suiker

200 g

varkensvleesreepjes

1¼ liter

kippenbouillon

250 g

shii-takes

125 g

tahoe

2

eieren

6 eetlepels

rijstazijn

witte peper

¼ zakje

verse bieslook

Aan de slag

1

In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.

2

In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.