bewaar
Roergebakken mihoen met tofu en prei
Roergebakken mihoen met tofu en prei
bewaar

Roergebakken mihoen met tofu en prei

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

3 eetlepels

olie

1 teentje

knoflook

2 bakken

roerbaktofu pittig gekruid

4 cm

verse gemberwortel

150 g

shii-takes

1

prei

125 g

taugé

2 eetlepels

lichte sojasaus

1 eetlepel

droge sherry

½ zakje

verse koriander

1 eetlepel

sesamolie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mihoen in stukken breken en in kom doen. Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen. In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken. Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken. Mihoen, prei, taugé, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken. Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.