bewaar
Tofu met paddestoelen
Tofu met paddestoelen
bewaar

Tofu met paddestoelen

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

100 ml

roerbakolie

2 cm

verse gemberwortel

2

bosuitjes

1

winterwortel

100 g

peultjes

100 g

shii-takes

100 ml

kruidenbouillon

2 el

droge sherry

2 el

sojasaus

2 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • keukenpapier, wok

Aan de slag

Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.

tip

algemeenLekker met rijst of Chinese eiermie.