bewaar
Paddestoelensoep met mihoen
Paddestoelensoep met mihoen
bewaar

Paddestoelensoep met mihoen

25 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

olie

3 cm

verse gemberwortel

1 teentje

knoflook

5

zwarte peperkorrels

1 liter

groentebouillon

200 g

shii-takes

125 g

mihoen

½ theelepel

vijf kruidenpoeder

2 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

droge sherry

1½ eetlepel

sesamolie

¼ zakje

verse bieslook

Aan de slag

In pan olie verhitten. Gember, knoflook en peperkorrels zachtjes fruiten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon 10 minuten laten trekken en boven soeppan zeven. Shii-takes, mihoen en vijfkruidenpoeder toevoegen en soep 10 minuten zachtjes laten koken. Sojasaus en sherry door soep roeren. Soep in kommen scheppen en sesamolie erover sprenkelen. Garneren met bieslook.