Shii-ta­ke­bouil­lon met soes­jes

(18) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pannetje 50 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. In één keer bloem toevoegen en met houten lepel flink roeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en ei door deeg roeren. Blijven roeren tot deeg stevig is en glanst. Met natte theelepel 24 bergjes beslag op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Soesjes 15 min. in oven goudbruin en luchtig bakken (deur tussentijds niet openen). Soesjes uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
  2. In pan fond en 400 ml water schenken. Sherry, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en verkruimeld chilipepertje toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en met deksel op pan 15 min. zachtjes laten trekken. Bouillon boven andere pan zeven. Shii-takes toevoegen en 5 min. laten meesudderen. Op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Soesjes in bouillon leggen en bosuitjes erover strooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.