bewaar
Miniquiches met shii-take
Miniquiches met shii-take
bewaar

Miniquiches met shii-take

25 min. bereiden
30 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

bladerdeeg

3 bakjes

shii-takes

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

olijfolie

½ zakje

verse bieslook

½ zakje

pijnboompitten

zout en versgemalen peper

3

eieren

1 bekertje

slagroom

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Aan de slag

1

Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. In koekenpan olie verhitten, shii-takes en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Pan van vuur nemen. Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen. Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.

2

Oven voorverwarmen op 200 ºC. (In magnetron) boter smelten. Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden. Overhangend deeg langs rand afsnijden. Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen. Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand. Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Quiches uit oven nemen en warm serveren.

tip

algemeenDe miniquiches kunnen helemaal worden voorbereid, zelfs een dag van tevoren. Laat de quiches na het bakken afkoelen en bewaar ze in aluminiumfolie verpakt in de koelkast. Vóór serveren nog ca. 10 minuten opwarmen in de oven.