bewaar
Auberginetaart met shii-take en bosuitjes
Auberginetaart met shii-take en bosuitjes
bewaar

Auberginetaart met shii-take en bosuitjes

25 min. bereiden
40 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

2 eetlepels

olijfolie

1

aubergine

200 g

shii-takes

6

bosuitjes

2

eieren

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

gemalen kurkuma (koenjit)

2 eetlepels

gemalen koriander (ketoembar)

100 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Aan de slag

Bladerdeeg ontdooien. Oven op 225 °C voorverwarmen. In hapjespan olie verhitten en aubergine zachtjes 5 min. bakken. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en 5 min. meebakken. Groenten op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Ei en crème fraîche in kom losroeren met kurkuma, korianderzaad en 1/2 tl zout en peper. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Aubergine, shii-takes en bosui op bladerdeeg leggen en eimengsel erbij schenken. Ricotta erover verdelen. Quiche in midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken.

tip

algemeenDe quiche is ook geschikt als vegetarisch hoofdgerecht. Lekker met een groene salade.