bewaar
Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden
Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden
bewaar

Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden

40 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

pandanrijst

3

bosuitjes

1 stengel

sereh

1

rode peper

100 g

shii-takes

5 takjes

koriander

5 takjes

basilicum

3 eetlepels

olie

½ eetlepels

Chinese sojasaus

Dit heb je nodig

  • bakblik

Aan de slag

1

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Shii-takes schoonvegen, steeltjes verwijderen en hoedjes in vieren snijden. Takjes koriander en basilicum in stukjes knippen.

2

In pan olie verhitten. Shii-takehoedjes al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Peper, sereh en bosui erdoor scheppen en 1 minuut meebakken. Rijst en sojasaus erdoor mengen en al omscheppend verhitten. Verse kruiden toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen.