Ge­stoom­de an­dij­vie­rol­le­tjes met shii-ta­kes

(10) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok met stoommandje

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan. Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden. Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper. Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen. Rolletjes in stoommandje of op bord leggen. Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
  2. Stoomrekje in wok plaatsen. Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen. Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen. Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen. Serveren bij geroosterd vlees of kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.