Ingrediënten
2 personen
1 blikje
bamboescheuten
3 plakken
Coburger rauwe ham
1 cm
verse gemberwortel
3 eetlepels
olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
50 g
shii-takes
2
forellen
2 teentjes
knoflook
3
bosuitjes
versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
stoompan
wok
keukenpapier
Aan de slag
Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
Gestoomde forel met ham en bamboe

hoofdgerecht
null personen
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
algemeen:Gebruik voor het stomen een stoompan, wok met stoomrekje en deksel of pan met vergiet en deksel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 blikje bamboescheuten
3 plakken Coburger rauwe ham
1 cm verse gemberwortel
3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
50 g shii-takes
2 forellen
2 teentjes knoflook
3 bosuitjes
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
stoompan
wok
keukenpapier