bewaar
Pipe rigate met kip, geitenkaas en asperges
Pipe rigate met kip, geitenkaas en asperges
bewaar

Pipe rigate met kip, geitenkaas en asperges

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

pipe rigate

200 g

groene aspergetips

1 schaaltje

kipfilethaasjes

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

versgemalen zeezout en zwarte peper

100 g

verse geitenkaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Aan de slag

In pan met ruim kokend water en wat zout pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Onderste plakje van aspergetips snijden. In schaal kipfilet met olie omscheppen. Grillpan voorverwarmen. Kiphaasjes naast elkaar in grillpan leggen en in 6-8 min. rondom bruin en gaar roosteren. Na 3 minuten asperges bij kip in grillpan leggen en meeroosteren tot ze gaar zijn en gaan kleuren. Zout en peper erboven malen. Pasta afgieten, beetje kookvocht opvangen. Pan op vuur zetten en geitenkaas en 2-3 el kookvocht toevoegen. Geitenkaas laten smelten en pasta op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in twee diepe borden. Kip en asperges erover verdelen.