Pipe rigate met zeefruit en basilicumolie

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g pipe rigate (pasta, zak a 500 g)
- 400 g gemengde zeevruchten (diepvries, 500 g)
- 4 venkelknollen
- 1 courgette
- 1 bak cherrytomaten (250 g)
- 7 eetlepels olijfolie extra vierge (fles a 500 ml)
- 2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 g)
- ½ citroen
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta beetgaar koken en afgieten. Zeevruchten in magnetron ontdooien, vocht afgieten. Venkelknollen schoonmaken, courgette wassen en beide in heel dunne schijfjes snijden. Tomaten wassen en halveren. 2 el olijfolie verhitten in ruime pan, venkel en courgette 6-7 min. roerbakken, tomaten toevoegen en vervolgens zeevruchten. Alles nog 5-6 min. al omscheppend bakken. Crème fraîche erdoor roeren. Citroen erboven uitknijpen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Basilicum met overgebleven olie, peper en zout met staafmixer glad pureren. Pasta door groente-roomsaus scheppen. Over 4 borden verdelen en bedruppelen met basilicumolie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 80 g
- vet 25 g