bewaar
Pipe rigate met zeefruit en basilicumolie
Pipe rigate met zeefruit en basilicumolie
bewaar

Pipe rigate met zeefruit en basilicumolie

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pipe rigate

400 g

gemengde zeevruchten

4

venkelknollen

1

courgette

1 bak

cherrytomaten

7 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

crème fraîche

½

citroen

1 zakje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Pasta beetgaar koken en afgieten. Zeevruchten in magnetron ontdooien, vocht afgieten. Venkelknollen schoonmaken, courgette wassen en beide in heel dunne schijfjes snijden. Tomaten wassen en halveren. 2 el olijfolie verhitten in ruime pan, venkel en courgette 6-7 min. roerbakken, tomaten toevoegen en vervolgens zeevruchten. Alles nog 5-6 min. al omscheppend bakken. Crème fraîche erdoor roeren. Citroen erboven uitknijpen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Basilicum met overgebleven olie, peper en zout met staafmixer glad pureren. Pasta door groente-roomsaus scheppen. Over 4 borden verdelen en bedruppelen met basilicumolie.