bewaar
Pizza met Hollandse geitenkaas en aspergetips
Pizza met Hollandse geitenkaas en aspergetips
bewaar

Pizza met Hollandse geitenkaas en aspergetips

15 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

groene aspergetips

2

koelverse steenoven pizzabodems

150 g

Hollandse geitenkaas

1 theelepel

gedroogde oregano

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue met boldeksel

Aan de slag

1

Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de aspergetips over de pizzabodems. Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.

2

Leg de pizza's op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue. Bak de pizza's in 8-10 minuten krokant. Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten. Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten.

tip

algemeenVervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.