bewaar
Warme vijgen met geitenkaas en honing
Warme vijgen met geitenkaas en honing
bewaar

Warme vijgen met geitenkaas en honing

10 min. bereiden
6 min. oventijd
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

verse vijgen

200 g

Bettine Blanc geitenkaas 45+

1 tl

takje rozemarijn

4 el

vloeibare honing

1 tl

balsamicoazijn

2 tl

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn fijn. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen.

2

Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 min. goudbruin. Verdeel de vijgen over kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.

tip

algemeenVerse vijgen en geitenkaas zijn gegarandeerd een geslaagde combinatie. Ook lekker als een extra kaasgang in een feestelijk menu. De hoeveelheid is dan voldoende voor 8 personen.