bewaar
Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus
Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus
bewaar

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde groente.

25 min. bereiden
326waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 g

verse tijm

1

bosui

100 g

Bettine Blanc geitenkaas 45+

4

kipfilet

100 g

Ardenner ham

25 g

ongezouten roomboter

170 ml

gevogeltefond

1 el

vloeibare honing

1 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde groente.

Aan de slag

1

Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Prak in een kom de geitenkaas en meng met de bosui, de helft van de tijm en breng op smaak met (versgemalen) peper.

2

Snijd de kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met het geitenkaasmengsel. Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met de plakken ham. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca 15 min. goudbruin en gaar. Keer de kipfilets regelmatig. Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

3

Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet. Roer de aanbaksels los en kook op hoog vuur 2-3 min. in tot een lichtgebonden jus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets op warme borden en schep de jus erover.