bewaar
Gebakken witlof met geitenkaas en druiven
Gebakken witlof met geitenkaas en druiven
bewaar

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven

25 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 dikke struiken

witlof

3 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

2 plakken

verse geitenkaas

grof zeezout

versgemalen zwarte peper

100 g

pitloze rode druiven

1 takje

basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 min. bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 min. gaarbakken. Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grillplaat 10 cm onder hete grill schuiven en in 4-5 min. licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien. In bakvet van witlof druiven 1-2 min. bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien. Lekker met aardappelpuree.