bewaar
Buffelmozzarella met pistou
Buffelmozzarella met pistou
bewaar

Buffelmozzarella met pistou

15 min. bereiden
15 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teentje

knoflook

1 theelepel

grof zeezout

1 zakje

verse basilicum

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

versgemalen zwarte peper

2 bollen

mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Knoflook pellen en in stukken snijden. Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen. Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat. Pistou op smaak brengen met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.

2

Mozzarella afgieten en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Bollen halveren en over vier borden verdelen. Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.

Buffelmozzarella met pistou

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig