bewaar
Buffelmozzarella met pistou
Buffelmozzarella met pistou
bewaar

Buffelmozzarella met pistou

15 min. bereiden
15 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

1 teentje

knoflook

1 theelepel

grof zeezout

1 zakje

verse basilicum

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

versgemalen zwarte peper

2 bollen

mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Knoflook pellen en in stukken snijden. Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen. Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat. Pistou op smaak brengen met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.

2

Mozzarella afgieten en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Bollen halveren en over vier borden verdelen. Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.